2019-05-28 11:52:04• hírek • Nagy Tímea

Hármas karambol Batiz és Gombáspuszta között, a sérültet kivágták a roncsból – helyszíni képek

Kedd délután 13:15 körül történt a hármas baleset, melynek következtében egy sérültet a katasztrófavédelem (ISU) vágott ki a járműből.

Az ISU-t is riasztották a szerencsétlenséghez, mely Batiz és Gombáspuszta között történt. A tűzoltók mellett két rohammentő, egy speciális vágó eszközzel ellátott jármű és két mentőszolgálati egység is a helyszínre érkezett.

 

A rendőrségi álláspont szerint egy 35 éves nagybányai autóvezető átsodródott a szemközti sávba és oldalba ütött egy járművet. Ennek a gépkocsinak a  25 éves lázári származású vezetője sem tudta a sávban tartani a személyautóját. Átsodródott a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a harmadik résztvevővel, egy 56 éves batarcsi hölgy vezette személygépkocsival.

 

Négy sebesült - 3 sofőr és egy utas - közül három sikeresen kimászott a gépjárművekből, egyikük azonban nem tudta kiszabadítani magát. A beszorult sofőrt a tűzoltók kivágták a volán mögül. Négyüket még ott, helyben elsősegélyben részesítették és felmérték a sérülések mértékét.

 

A három sofőrből kettőt meg is fújattak a rendőrség munkatársai. Az alkoholszondás vizsgálat negatívat mutatott, józanon ültek autóba.

 

A baleset résztvevői eszméletüknél voltak, mikor a mentőegységek a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba szállították őket.

 

 

A helyszínen a rendőrség megkezdte a vizsgálódást. Az útszakaszon emiatt órákig torlódásra számíthatnak. Arról, hogy az első sofőr miért sodródott át a másik sávba, még nincs hivatalos információ.

 

Ez az útszakasz hírhedté vált a gyorshajtók és a balesetek száma miatt egyaránt. Az egyenes, nyílt út sokakat csábít szabályszegésre, épp ezért a rendőrség munkatársai is előszeretettel mérnek és ellenőriznek a veszélyes zónában. Ettől függetlenül sokak kockáztatják meg a busás büntetést, sőt, a jogosítványukkal is játszanak.

 

A közlekedési szabályszegés nem játék! A büntetés kifizethető, a jogosítványt visszaadják, de az emberi élet drágább mindennél! Vigyázzunk egymásra, tartsuk be a szabályokat!

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: